Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z cukinii wychodzi doskonały ! Ważne żeby nie mieszać kolorów (ładniej wyglądają). Do cukinii zielonej dodaję galaretkę agrestową, do cukinii żółtej cytrynową.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 154
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1716
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 322
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 154
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1716
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 322
Składniki
Cukinię pokroiłem w drobną kostkę (razem ze skórką). Przesypałem do garnka i zagotowałem. Można podlać 2 łyżkami wody na początek.
Dusiłem około pół godziny, a następnie zblendowałem. Dosypałem cukier, kwasek oraz galaretkę i ponownie gotowałem około pół godziny. Chodzi o to by odparować jak największą ilość wody - a cukinia jest bardzo mokra :).
Jeszcze gorącą cukinię przełożyłem do słoiczków i pasteryzowałem 15 minut od zagotowania wody.