Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z cukinii wychodzi doskonały ! Ważne żeby nie mieszać kolorów (ładniej wyglądają). Do cukinii zielonej dodaję galaretkę agrestową, do cukinii żółtej cytrynową.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13242
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2588
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3735
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4745
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13242
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2588
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3735
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4745
Składniki
Cukinię pokroiłem w drobną kostkę (razem ze skórką). Przesypałem do garnka i zagotowałem. Można podlać 2 łyżkami wody na początek.
Dusiłem około pół godziny, a następnie zblendowałem. Dosypałem cukier, kwasek oraz galaretkę i ponownie gotowałem około pół godziny. Chodzi o to by odparować jak największą ilość wody - a cukinia jest bardzo mokra :).
Jeszcze gorącą cukinię przełożyłem do słoiczków i pasteryzowałem 15 minut od zagotowania wody.