Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skarby natury szanujmy. Nie tylko smaczne, ale ile pomagały finansowo wielu wartościowym osobom. Nie wszyscy pamiętają.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12857
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12857
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Składniki
Jagody opłukałem i dobrze osączyłem na sicie. Dodałem cukier (250 g) i odstawiłem na pół godziny, Następnie smażyłem na wolnym ogniu, aż dżem zgęstniał. Dodałem 3 łyżki rumu i wymieszałem. Gorący dżem przełożyłem do wyparzonych słoików. Słoiki zamknąłem, pasteryzowałem 20 minut.