Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skarby natury szanujmy. Nie tylko smaczne, ale ile pomagały finansowo wielu wartościowym osobom. Nie wszyscy pamiętają.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Jagody opłukałem i dobrze osączyłem na sicie. Dodałem cukier (250 g) i odstawiłem na pół godziny, Następnie smażyłem na wolnym ogniu, aż dżem zgęstniał. Dodałem 3 łyżki rumu i wymieszałem. Gorący dżem przełożyłem do wyparzonych słoików. Słoiki zamknąłem, pasteryzowałem 20 minut.