Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem proponujemy przesmaczny dodatek, który można wykorzystać do deserów i dań głównych.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12128
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 25
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2131
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 221
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12128
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 25
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2131
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 221
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy na pół, zasypujemy ksylitolem. Odstawiamy na pół godziny. O truskawek wlewamy wodę, zagotowujemy. Mąkę mieszamy z zimną wodą(100 ml), dodajemy do całości razem z posiekaną miętą. Ponownie zagotowujemy. Płomień wyłączamy, wsypujemy nasiona, dokładnie mieszamy. Gorące przekładamy do słoiczków, zakręcamy i ustawiamy nakrętką do spodu, do wystudzenia.