Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie wyszło idealnie <3 Świeże zioła na balkonie, więc zaczynamy szaleć ;)
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 117
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 91
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 117
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 91
Składniki
Czereśnie myjemy, drylujemy, przekładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą. Listki tymianku dodajemy do czereśni razem z łyżką ksylitolu. Całość zagotowujemy, płomień zmniejszamy, wlewamy mąkę rozrobioną w zimnej wodzie. Podgrzewamy do momentu (cały czas mieszamy), do momentu, kiedy mąka stanie się przezroczysta. Przekładamy do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia, nakrętkami do spodu.