Do góry

Przetwory Przepis na:

Frużelina z czereśni i tymianku

Frużelina z czereśni i tymianku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 1793

Połączenie wyszło idealnie <3 Świeże zioła na balkonie, więc zaczynamy szaleć ;)

Składniki

  • 500 g czereśni
  • 600 ml wody (plus 100 do mąki)
  • 2 łyżeczki listków tymianku
  • ksylitol do smaku
  • 1 łyżka mąki z tapioki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czereśnie myjemy, drylujemy, przekładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą.

    Listki tymianku dodajemy do czereśni razem z łyżką ksylitolu.

    Całość zagotowujemy, płomień zmniejszamy, wlewamy mąkę rozrobioną w zimnej wodzie.

    Podgrzewamy do momentu (cały czas mieszamy), do momentu, kiedy mąka stanie się przezroczysta.


    Przekładamy do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia, nakrętkami do spodu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 17 czerwca Wygląda przepysznie i zapewne tak smakuje z tą nutą tymianku :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń