Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię różne galaretki, dżemy, frużeliny ale smak tej galaretki mnie bardzo zaskoczył. Jest przepyszna.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8610
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7162
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327767
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8610
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7162
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327767
Składniki
Kwiaty czarnego bzu zebrać w słoneczny, suchy dzień z dala od dróg. Nożyczkami odciąć same kwiaty - bez zielonych gałązek. Rozłożyć je na białej ściereczce by ewentualne drobne owady mogły z nich wyjść. Po godzinie, ponownie przebrać kwiaty i przełożyć do miski. Zagotować wodę. Wyłączyć ogień i wrzucić kwiaty. Przemieszać, nakryć i odstawić na 6 godzin. W tym czasie kwiaty oddadzą cały swój smak, aromat i kolor. Następnie przelać przez sito wyłożone gęstą gazą. Dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Dodać sok z cytryn i żelfix. Dokładnie rozmieszać. Po ostygnięciu rozlać do słoiczków i pasteryzować przez 20 minut. Wyjąć słoiczki i ustawić je dnem do góry . Galaretka jest przepyszna. Polecam .