Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię różne galaretki, dżemy, frużeliny ale smak tej galaretki mnie bardzo zaskoczył. Jest przepyszna.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231709
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4936
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36244
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1398
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231709
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4936
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36244
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1398
        
        
                Składniki
Kwiaty czarnego bzu zebrać w słoneczny, suchy dzień z dala od dróg. Nożyczkami odciąć same kwiaty - bez zielonych gałązek. Rozłożyć je na białej ściereczce by ewentualne drobne owady mogły z nich wyjść. Po godzinie, ponownie przebrać kwiaty i przełożyć do miski. Zagotować wodę. Wyłączyć ogień i wrzucić kwiaty. Przemieszać, nakryć i odstawić na 6 godzin. W tym czasie kwiaty oddadzą cały swój smak, aromat i kolor. Następnie przelać przez sito wyłożone gęstą gazą. Dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Dodać sok z cytryn i żelfix. Dokładnie rozmieszać. Po ostygnięciu rozlać do słoiczków i pasteryzować przez 20 minut. Wyjąć słoiczki i ustawić je dnem do góry . Galaretka jest przepyszna. Polecam .