Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można do niego dodać więcej pomidorów lub papryki, można dodać koncentrat pomidorowy ale to jest baza wyjściowa. Wolę inne składniki dodawać bezpośrednio przy przyrządzaniu. lecza.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 11
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 26
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2078
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 30
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 11
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 26
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2078
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 30
Składniki
Na rozgrzanym oleju "zeszklić" pokrojoną cebulę. Kabaczki obrać, usunąć miąższ i pokroić w grubą kostkę. Dodać do cebuli i dusić około 10 minut. Uważać by za bardzo nie zmiękł. Powinien być lekko twardy bo słoiki będą jeszcze pasteryzowane. Następnie dodać pokrojone papryczki i znów chwilę dusić, często mieszając. Pod koniec dodać całe pomidorki , pokrojoną bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przełożyć do litrowych słoików i pasteryzować 10 minut.