Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można do niego dodać więcej pomidorów lub papryki, można dodać koncentrat pomidorowy ale to jest baza wyjściowa. Wolę inne składniki dodawać bezpośrednio przy przyrządzaniu. lecza.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 841
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 851
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 841
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 77
Składniki
Na rozgrzanym oleju "zeszklić" pokrojoną cebulę. Kabaczki obrać, usunąć miąższ i pokroić w grubą kostkę. Dodać do cebuli i dusić około 10 minut. Uważać by za bardzo nie zmiękł. Powinien być lekko twardy bo słoiki będą jeszcze pasteryzowane. Następnie dodać pokrojone papryczki i znów chwilę dusić, często mieszając. Pod koniec dodać całe pomidorki , pokrojoną bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przełożyć do litrowych słoików i pasteryzować 10 minut.