Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można do niego dodać więcej pomidorów lub papryki, można dodać koncentrat pomidorowy ale to jest baza wyjściowa. Wolę inne składniki dodawać bezpośrednio przy przyrządzaniu. lecza.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Na rozgrzanym oleju "zeszklić" pokrojoną cebulę. Kabaczki obrać, usunąć miąższ i pokroić w grubą kostkę. Dodać do cebuli i dusić około 10 minut. Uważać by za bardzo nie zmiękł. Powinien być lekko twardy bo słoiki będą jeszcze pasteryzowane. Następnie dodać pokrojone papryczki i znów chwilę dusić, często mieszając. Pod koniec dodać całe pomidorki , pokrojoną bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przełożyć do litrowych słoików i pasteryzować 10 minut.