Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj, ot tak, przeszliśmy się po lesie i łupem stały się nasze kochane grzyby.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2486
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1879
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1632
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1574
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2486
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1879
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1632
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1574
Składniki
Grzyby oczyszczamy, kapelusze kroimy na ćwiartki, zalewamy mlekiem z dodatkiem soli i pieprzu. Następnie osączamy, obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach (z dodatkiem soli, mielonej papryki i pieprzu), na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. W tym samym czasie cebule kroimy w piórka, przekładamy do garnka, dodajemy ketchup, gorczycę, ocet, miód i wodę (1 litr ), zagotowujemy. Do słoików przekładamy kanie, zalewamy marynatą. Słoiki pasteryzujemy w piekarniku 130°C przez godzinę.