Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po tygodniu kiszenia taką botwinkę można użyć jako bazę do chłodnika, zrobić z niej barszcz lub zjeść jako sałatkę.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 414
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1792
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 357
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 414
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1792
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 357
Składniki
Botwinkę dokładnie umyć. Liście pokroić na kawałki, buraczki w plasterki.
Botwinkę ułożyć w słoiku, przekładając pokrojonym na kawałki chrzanem i ząbkami czosnku. Na górę położyć gałązki kopru.
Wodę wymieszać z solą (1 łyżka na litr), zalać botwinkę. Słoik szczelnie zamknąć. Po tygodniu kiszonka jest gotowa do jedzenia.