Do góry

Przetwory Przepis na:

kiszona botwinka

kiszona botwinka

Autor:

Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 2544

Dodano:

Odsłon: 1079

Po tygodniu kiszenia taką botwinkę można użyć jako bazę do chłodnika, zrobić z niej barszcz lub zjeść jako sałatkę.

Składniki

  • botwinka - 2 pęczki
  • chrzan - kawałek korzenia
  • czosnek - kilka ząbków
  • gałązki kopru z kwiatostanami - 2-3 szt
  • woda, sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
kiszona botwinka

Przygotowanie

  1. Botwinkę dokładnie umyć. Liście pokroić na kawałki, buraczki w plasterki.

  2. Botwinkę ułożyć w słoiku, przekładając pokrojonym na kawałki chrzanem i ząbkami czosnku. Na górę położyć gałązki kopru.

  3. Wodę wymieszać z solą (1 łyżka na litr), zalać botwinkę. Słoik szczelnie zamknąć. Po tygodniu kiszonka jest gotowa do jedzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 lipca Pychotka, zwłaszcza barszcz, ale wszytko super smakuje :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń