Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po tygodniu kiszenia taką botwinkę można użyć jako bazę do chłodnika, zrobić z niej barszcz lub zjeść jako sałatkę.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2645
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4592
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102175
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2645
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4592
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102175
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Składniki
Botwinkę dokładnie umyć. Liście pokroić na kawałki, buraczki w plasterki.
Botwinkę ułożyć w słoiku, przekładając pokrojonym na kawałki chrzanem i ząbkami czosnku. Na górę położyć gałązki kopru.
Wodę wymieszać z solą (1 łyżka na litr), zalać botwinkę. Słoik szczelnie zamknąć. Po tygodniu kiszonka jest gotowa do jedzenia.