Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po tygodniu kiszenia taką botwinkę można użyć jako bazę do chłodnika, zrobić z niej barszcz lub zjeść jako sałatkę.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 191
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3063
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 926
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 662
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 191
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3063
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 926
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 662
Składniki
Botwinkę dokładnie umyć. Liście pokroić na kawałki, buraczki w plasterki.
Botwinkę ułożyć w słoiku, przekładając pokrojonym na kawałki chrzanem i ząbkami czosnku. Na górę położyć gałązki kopru.
Wodę wymieszać z solą (1 łyżka na litr), zalać botwinkę. Słoik szczelnie zamknąć. Po tygodniu kiszonka jest gotowa do jedzenia.