Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po tygodniu kiszenia taką botwinkę można użyć jako bazę do chłodnika, zrobić z niej barszcz lub zjeść jako sałatkę.
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 59
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 88
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 6411
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 59
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 88
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 6411
Składniki
Botwinkę dokładnie umyć. Liście pokroić na kawałki, buraczki w plasterki.
Botwinkę ułożyć w słoiku, przekładając pokrojonym na kawałki chrzanem i ząbkami czosnku. Na górę położyć gałązki kopru.
Wodę wymieszać z solą (1 łyżka na litr), zalać botwinkę. Słoik szczelnie zamknąć. Po tygodniu kiszonka jest gotowa do jedzenia.