Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po tygodniu kiszenia taką botwinkę można użyć jako bazę do chłodnika, zrobić z niej barszcz lub zjeść jako sałatkę.
Polecam, pychota.
Odsłon: 219
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 27
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 121
Tak przygotowaną bagietkę można spożyć jako przekąskę lub na kolację. Danie s...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 662
Polecam, pychota.
Odsłon: 219
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 27
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 121
Tak przygotowaną bagietkę można spożyć jako przekąskę lub na kolację. Danie s...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 662
Składniki
Botwinkę dokładnie umyć. Liście pokroić na kawałki, buraczki w plasterki.
Botwinkę ułożyć w słoiku, przekładając pokrojonym na kawałki chrzanem i ząbkami czosnku. Na górę położyć gałązki kopru.
Wodę wymieszać z solą (1 łyżka na litr), zalać botwinkę. Słoik szczelnie zamknąć. Po tygodniu kiszonka jest gotowa do jedzenia.