Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy starzenia się skóry i wspomaga układ krążenia. Kiszone cytryny używamy do sałatek, dań głównych, kanapek, marynaty albo tradycyjnego marokańskiego tagine.
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4584
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 61
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 375
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 399
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4584
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 61
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 375
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 399
Składniki
Cytryny wymyte, wyparzone i osuszone.
Do słoika wsyp 2 łyżeczki soli.
Odetnij końce cytryn.
Pokrój cytryny na ćwiartki, posyp solą.
Włóż cytryny do słoika, tak ciasno, żeby wyciekał z nich sok.
Możesz co jakiś czas przygniatać cytryny ciężką łyżką, lub innym przedmiotem. Zalać sokiem z 1/2 cytryny.
Zakręć słoik i odstaw w temperaturze pokojowej na 3 dni.
Ugniatając co jakiś czas.
Przenieś słoik do lodówki i odstaw na minimum 3 tygodnie, też ugniatając co jakiś czas.
Przed użyciem cytryny trzeba opłukać.