Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy starzenia się skóry i wspomaga układ krążenia. Kiszone cytryny używamy do sałatek, dań głównych, kanapek, marynaty albo tradycyjnego marokańskiego tagine.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18423
Czy można przygotować placki ziemniaczane z airfryera? Oczywiście! Oto prosty...
Odsłon: 497
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 976
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18423
Czy można przygotować placki ziemniaczane z airfryera? Oczywiście! Oto prosty...
Odsłon: 497
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 976
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 158
Składniki
Cytryny wymyte, wyparzone i osuszone.
Do słoika wsyp 2 łyżeczki soli.
Odetnij końce cytryn.
Pokrój cytryny na ćwiartki, posyp solą.
Włóż cytryny do słoika, tak ciasno, żeby wyciekał z nich sok.
Możesz co jakiś czas przygniatać cytryny ciężką łyżką, lub innym przedmiotem. Zalać sokiem z 1/2 cytryny.
Zakręć słoik i odstaw w temperaturze pokojowej na 3 dni.
Ugniatając co jakiś czas.
Przenieś słoik do lodówki i odstaw na minimum 3 tygodnie, też ugniatając co jakiś czas.
Przed użyciem cytryny trzeba opłukać.