Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy starzenia się skóry i wspomaga układ krążenia. Kiszone cytryny używamy do sałatek, dań głównych, kanapek, marynaty albo tradycyjnego marokańskiego tagine.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 238
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4928
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4821
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44855
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 476
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 238
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4928
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4821
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44855
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 476
Składniki
Cytryny wymyte, wyparzone i osuszone.
Do słoika wsyp 2 łyżeczki soli.
Odetnij końce cytryn.
Pokrój cytryny na ćwiartki, posyp solą.
Włóż cytryny do słoika, tak ciasno, żeby wyciekał z nich sok.
Możesz co jakiś czas przygniatać cytryny ciężką łyżką, lub innym przedmiotem. Zalać sokiem z 1/2 cytryny.
Zakręć słoik i odstaw w temperaturze pokojowej na 3 dni.
Ugniatając co jakiś czas.
Przenieś słoik do lodówki i odstaw na minimum 3 tygodnie, też ugniatając co jakiś czas.
Przed użyciem cytryny trzeba opłukać.