Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są kiszeniaki śremskie, najlepsze są małe, zdrowe ogóreczki.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 192
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3064
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 927
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 663
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 192
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3064
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 927
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 663
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy, układamy w słoju 5 litrowym na przemian, warstwa ogórków parę łodyg kopru, parę plasterków chrzanu i czosnek. W pojemniku rozpuszczamy sól w zimnej wodzie (kranówce), próbujemy smak i zalewamy ogórki. Zamykamy słój i wynosimy do piwnicy. Co miesiąc możemy sprawdzić proces kiszenia. Ogórki są bardzo smaczne i twarde, są takie aż do czerwca. Smacznego!!!