Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są kiszeniaki śremskie, najlepsze są małe, zdrowe ogóreczki.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 329
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4730
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 112
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 329
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4730
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 112
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy, układamy w słoju 5 litrowym na przemian, warstwa ogórków parę łodyg kopru, parę plasterków chrzanu i czosnek. W pojemniku rozpuszczamy sól w zimnej wodzie (kranówce), próbujemy smak i zalewamy ogórki. Zamykamy słój i wynosimy do piwnicy. Co miesiąc możemy sprawdzić proces kiszenia. Ogórki są bardzo smaczne i twarde, są takie aż do czerwca. Smacznego!!!