Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta lub ogórki nie robią w naszym kraju na nikim większego wrażenia. Coraz częściej decydujemy się na przygotowanie nieco bardziej egzotycznych przetworów takich jak chociażby kiszone cytryny, szparagi, śliwki lub pomidory. Ale czy na waszym stole zagościły kiedyś kiszone ziemniaki? Jeśli nie, warto szybko nadrobić zaległości, bo omija was prawdziwy rarytas. Kiszone ziemniaki będą ciekawą bazą różnego rodzaju sałatek i przekąsek. Doskonale sprawdzą się również jako materiał na frytki i placki - gwarantujemy, że czegoś takiego jeszcze nie próbowaliście.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22569
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14890
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4678
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44516
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 625
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 642
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22569
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14890
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4678
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44516
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 625
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 642
Składniki
Ziemniaki lekko obgotuj, aby były al dente.
W międzyczasie przygotuj zalewę: w garnku zagotuj wodę z solą, a następnie odstaw do przestygnięcia.
Do wyparzonych słoików przekładamy ziemniaki. Jeśli są większe, przekrój je na pół lub w ćwiartki. Układaj je w słoikach razem z gałązkami rozmarynu oraz kawałkami korzenia chrzanu.
Ziemniaki zalej solanką aż po brzegi słoika. Następnie dokładnie zakręć i odstaw do spiżarni na 7 do 10 dni. Możesz kisić także surowe ziemniaki, jednak pamiętaj, aby przed podaniem poddać je obróbce termicznej.