Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta lub ogórki nie robią w naszym kraju na nikim większego wrażenia. Coraz częściej decydujemy się na przygotowanie nieco bardziej egzotycznych przetworów takich jak chociażby kiszone cytryny, szparagi, śliwki lub pomidory. Ale czy na waszym stole zagościły kiedyś kiszone ziemniaki? Jeśli nie, warto szybko nadrobić zaległości, bo omija was prawdziwy rarytas. Kiszone ziemniaki będą ciekawą bazą różnego rodzaju sałatek i przekąsek. Doskonale sprawdzą się również jako materiał na frytki i placki - gwarantujemy, że czegoś takiego jeszcze nie próbowaliście.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1542
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 114
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18363
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 583
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1022
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1542
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 114
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18363
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 583
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1022
Składniki
Ziemniaki lekko obgotuj, aby były al dente.
W międzyczasie przygotuj zalewę: w garnku zagotuj wodę z solą, a następnie odstaw do przestygnięcia.
Do wyparzonych słoików przekładamy ziemniaki. Jeśli są większe, przekrój je na pół lub w ćwiartki. Układaj je w słoikach razem z gałązkami rozmarynu oraz kawałkami korzenia chrzanu.
Ziemniaki zalej solanką aż po brzegi słoika. Następnie dokładnie zakręć i odstaw do spiżarni na 7 do 10 dni. Możesz kisić także surowe ziemniaki, jednak pamiętaj, aby przed podaniem poddać je obróbce termicznej.