Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot jabłkowy to zdecydowanie przepis dzieciństwa. Często mama go przyrządzała, a my piliśmy go rozrzedzonego z wodą, a później wyjadaliśmy miękkie jabłuszka. PYCHA!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7520
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2491
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7520
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2491
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazdka nasienne. Następnie włożyć do miski z wodą i kwaskiem cytrynowym aby jabłka nie ściemniały. W między czasie ugotować syrop z cukru, wody i goździków. Jabłka ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać przestudzoną zalewą (bez goździków). Pasteryzować 25 minut w temperaturze 95 stopni.