Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot jabłkowy to zdecydowanie przepis dzieciństwa. Często mama go przyrządzała, a my piliśmy go rozrzedzonego z wodą, a później wyjadaliśmy miękkie jabłuszka. PYCHA!
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 949
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1640
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1849
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9122
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 949
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1640
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1849
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9122
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazdka nasienne. Następnie włożyć do miski z wodą i kwaskiem cytrynowym aby jabłka nie ściemniały. W między czasie ugotować syrop z cukru, wody i goździków. Jabłka ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać przestudzoną zalewą (bez goździków). Pasteryzować 25 minut w temperaturze 95 stopni.