Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z mirabelek jest smacznym i orzeźwiającym dodatkiem do obiadu.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 486
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242895
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 486
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242895
Składniki
Do umytych i wyparzonych słoików wsypać mirabelki.
Wodę zagotować z cukrem (4 łyżki czubate cukru na litr wody). Gorącą zalewę wlać do słoików z mirabelkami i dobrze zakręcić. Pasteryzować około 10 minut.
Następnie słoiki odwrócić do góry dnem. Przechowywać w chłodnym, zacienionym miejscu.