Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z mirabelek jest smacznym i orzeźwiającym dodatkiem do obiadu.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 777
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 777
Składniki
Do umytych i wyparzonych słoików wsypać mirabelki.
Wodę zagotować z cukrem (4 łyżki czubate cukru na litr wody). Gorącą zalewę wlać do słoików z mirabelkami i dobrze zakręcić. Pasteryzować około 10 minut.
Następnie słoiki odwrócić do góry dnem. Przechowywać w chłodnym, zacienionym miejscu.