Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z mirabelek jest smacznym i orzeźwiającym dodatkiem do obiadu.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 344
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1267
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 344
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1267
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Do umytych i wyparzonych słoików wsypać mirabelki.
Wodę zagotować z cukrem (4 łyżki czubate cukru na litr wody). Gorącą zalewę wlać do słoików z mirabelkami i dobrze zakręcić. Pasteryzować około 10 minut.
Następnie słoiki odwrócić do góry dnem. Przechowywać w chłodnym, zacienionym miejscu.