Do góry

Przetwory Przepis na:

Kompot z truskawek

Kompot z truskawek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2191 Ocena: 48596

Dodano:

Odsłon: 11229

Dzisiaj stawiamy na prostotę, troszkę z braku czasu ,troszkę z tęsknoty za smakami dzieciństwa...co nie znaczy ,że nie eksperymentujemy w kuchni :P właśnie robimy kolejną partię przetworów. Rezultaty już niedługo :D Tymczasem polecamy powrót do korzeni i smaków zamkniętych w dojrzałych owocach. Ten aromat pozostaje na wieki w naszych pamięciach.

Składniki

  • truskawki (ilość dowolna)
  • cukier (1 łyżka na słoik 500 ml)
  • gorąca woda
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Truskawki myjemy, osuszamy. Szypułki odrywamy ,truskawki przekładamy do słoików. My układamy zazwyczaj wrzucamy po ¾ wysokości słoika. Owoce zasypujemy cukrem ,zalewamy gorącą wodą. Słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 15 czerwca 2015 Uwielbiam <3 Ja też się dzisiaj zabieram za kompocik :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń