Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura z aronii i pigwowca z dodatkiem słodkich gruszek jest bardzo smacznym dodatkiem do gofrów, ciast i deserów.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68433
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2035
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68433
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2035
Składniki
Mrożoną aronię przelać gorącą wodą, wsypać do garnka, dodać cukier, wlać pół szklanki soku z pomarańczy i gotować około 15 minut.
Następnie połowę aronii zmiksować, dodać ziarenka z laski wanilii.
Gruszki i pigwowce obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z aronią.
Gotować mieszając od czasu do czasu do uzyskania odpowiedniej gęstości. Gorącą konfiturę przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem na 5-10 minut.