Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura z aronii i pigwowca z dodatkiem słodkich gruszek jest bardzo smacznym dodatkiem do gofrów, ciast i deserów.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 446
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 35
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5685
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 967
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 252
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38084
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 446
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 35
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5685
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 967
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 252
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38084
Składniki
Mrożoną aronię przelać gorącą wodą, wsypać do garnka, dodać cukier, wlać pół szklanki soku z pomarańczy i gotować około 15 minut.
Następnie połowę aronii zmiksować, dodać ziarenka z laski wanilii.
Gruszki i pigwowce obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z aronią.
Gotować mieszając od czasu do czasu do uzyskania odpowiedniej gęstości. Gorącą konfiturę przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem na 5-10 minut.