Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura z aronii i pigwowca z dodatkiem słodkich gruszek jest bardzo smacznym dodatkiem do gofrów, ciast i deserów.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 265
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4848
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44911
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 528
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 265
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4848
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44911
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 528
Składniki
Mrożoną aronię przelać gorącą wodą, wsypać do garnka, dodać cukier, wlać pół szklanki soku z pomarańczy i gotować około 15 minut.
Następnie połowę aronii zmiksować, dodać ziarenka z laski wanilii.
Gruszki i pigwowce obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z aronią.
Gotować mieszając od czasu do czasu do uzyskania odpowiedniej gęstości. Gorącą konfiturę przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem na 5-10 minut.