Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka Tyrolska, prosta w zrobieniu, idealna na kanapki.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Mięsa kroimy w 4 centymetrowe kostki, dodajemy peklosól i sos sojowy, dokładnie mieszamy i peklujemy 48 godzin w temperaturze 6-8 stopni Celsjusza, boczek kroimy w kostki lub paski i solimy. Zapeklowane mięsa mielimy przez sitko 5 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy zmieloną skórę z golonki oraz rozmieszane w wywarze z gotowania skóry wszystkie przyprawy razem ze skrobią ziemniaczaną i aromatem do Tyrolskiej. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości.
Gotowym farszem napełniamy słoiczki.
Napełnione słoiczki zamykamy i parzymy w 75 stopniach Celsjusza 50 minut.Po parzeniu wyjmujemy słoiczki z garnka i przechowujemy przez 24 godziny w pokojowej temperaturze. Po 24 godzinach od pierwszego parzenia powtarzamy parzenie w tej samej temperaturze tylko przez 25 minut.
Po parzeniu studzimy słoiczki. Ostudzone przechowujemy w lodówce. Smacznego !!!