Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26624
Dodano: 22.07.2020
Odsłon: 11921
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięsa kroimy w 4 centymetrowe kostki, dodajemy peklosól i sos sojowy, dokładnie mieszamy i peklujemy 48 godzin w temperaturze 6-8 stopni Celsjusza, boczek kroimy w kostki lub paski i solimy. Zapeklowane mięsa mielimy przez sitko 5 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy zmieloną skórę z golonki oraz rozmieszane w wywarze z gotowania skóry wszystkie przyprawy razem ze skrobią ziemniaczaną i aromatem do Tyrolskiej. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości.
Gotowym farszem napełniamy słoiczki.
Napełnione słoiczki zamykamy i parzymy w 75 stopniach Celsjusza 50 minut.Po parzeniu wyjmujemy słoiczki z garnka i przechowujemy przez 24 godziny w pokojowej temperaturze. Po 24 godzinach od pierwszego parzenia powtarzamy parzenie w tej samej temperaturze tylko przez 25 minut.
Po parzeniu studzimy słoiczki. Ostudzone przechowujemy w lodówce.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 22 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Super przepis :)4 Kto głosował? | Odpowiedz