Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maliny zamknięte w słoiku, które w środku zimy przypominają lato. Idealne do budyniu, deserów lub herbaty.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4398
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34291
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2007
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4398
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34291
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2007
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113698
Składniki
Oczyszczone dojrzałe maliny przekładamy do słoiczków /250ml/. Słoiki napełniamy do pełna owocami, do każdego wsypujemy ok.1 łyżki cukru /w zależności od słodkości malin/ i odstawiamy na godzinę. W tym czasie owoce puszczą nieco soku. Jeśli maliny są mało soczyste możemy do każdego słoika wlać 1 łyżkę wody lub przygotowany z wody i cukru lukier. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.