Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maliny zamknięte w słoiku, które w środku zimy przypominają lato. Idealne do budyniu, deserów lub herbaty.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105462
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 92
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4553
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105462
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 92
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4553
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Składniki
Oczyszczone dojrzałe maliny przekładamy do słoiczków /250ml/. Słoiki napełniamy do pełna owocami, do każdego wsypujemy ok.1 łyżki cukru /w zależności od słodkości malin/ i odstawiamy na godzinę. W tym czasie owoce puszczą nieco soku. Jeśli maliny są mało soczyste możemy do każdego słoika wlać 1 łyżkę wody lub przygotowany z wody i cukru lukier. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.