Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zatrzymaj lato w słoiku i zamarynuj cukinię według tego wspaniałego przepisu. Cukinia w zalewie musztardowej jest świetnym dodatkiem do dan obiadowych, sałatek czy kanapek.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 492
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 606
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 899
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 293
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 492
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 606
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 899
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 293
Składniki
CUKINIE UMYĆ, ODCIĄĆ KOŃCÓWKI I POKROIĆ W SŁUPKI O WYSOKOŚCI SŁOIKA LUB PLASTERKI. CUKINIE UŁOŻYĆ CIASNO W DOBRZE UMYTYCH I WYPARZONYCH SŁOIKACH.
ZROBIĆ ZALEWĘ: DO GARNKA WLAĆ WODĘ I WSZYSTKIE SKŁADNIKI OPRÓCZ MUSZTARDY I ZAGOTOWAĆ. KIEDY ZALEWA CHWILE SIĘ POGOTUJE, ZDJĄĆ JĄ Z GRZANIA I DODAĆ DO NIEJ MUSZTARDĘ. CAŁOŚĆ DOBRZE WYMIESZAĆ. GORĄCĄ ZALEWA ZALAĆ UŁOŻONĄ W SŁOIKACH CUKINIE, TAK ABY PRZYKRYŁA WARZYWA. SŁOIKI SZYBKO ZAKRĘCIĆ WYPARZONYMI ZAKRĘTKAMI.
TAK PRZYGOTOWANE SŁOIKI ZAWEKOWAĆ: UŁOŻYĆ JE W GARNKU Z CIEPŁĄ WODĄ. NA DNIE GARNKA DOBRZE JEST UŁOŻYĆ ŚCIERECZKĘ KUCHENNA LUB GAZETY. WODĘ ZAGOTOWAĆ I OD ZAGOTOWANIA SŁOIKI WEKOWAĆ PRZEZ 10 MINUT. PO TYM CZASIE WYJĄĆ JE Z WODY I STUDZIĆ ODWRÓCONE DO GÓRY DNEM. PODAWAĆ JAKO DODATEK DO DAN OBIADOWYCH, KANAPEK SAŁATEK LUB JAKO PRZEKĄSKĘ. SMACZNEGO!