Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zatrzymaj lato w słoiku i zamarynuj cukinię według tego wspaniałego przepisu. Cukinia w zalewie musztardowej jest świetnym dodatkiem do dan obiadowych, sałatek czy kanapek.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1042
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 861
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 494
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1042
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 861
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 494
Składniki
CUKINIE UMYĆ, ODCIĄĆ KOŃCÓWKI I POKROIĆ W SŁUPKI O WYSOKOŚCI SŁOIKA LUB PLASTERKI. CUKINIE UŁOŻYĆ CIASNO W DOBRZE UMYTYCH I WYPARZONYCH SŁOIKACH.
ZROBIĆ ZALEWĘ: DO GARNKA WLAĆ WODĘ I WSZYSTKIE SKŁADNIKI OPRÓCZ MUSZTARDY I ZAGOTOWAĆ. KIEDY ZALEWA CHWILE SIĘ POGOTUJE, ZDJĄĆ JĄ Z GRZANIA I DODAĆ DO NIEJ MUSZTARDĘ. CAŁOŚĆ DOBRZE WYMIESZAĆ. GORĄCĄ ZALEWA ZALAĆ UŁOŻONĄ W SŁOIKACH CUKINIE, TAK ABY PRZYKRYŁA WARZYWA. SŁOIKI SZYBKO ZAKRĘCIĆ WYPARZONYMI ZAKRĘTKAMI.
TAK PRZYGOTOWANE SŁOIKI ZAWEKOWAĆ: UŁOŻYĆ JE W GARNKU Z CIEPŁĄ WODĄ. NA DNIE GARNKA DOBRZE JEST UŁOŻYĆ ŚCIERECZKĘ KUCHENNA LUB GAZETY. WODĘ ZAGOTOWAĆ I OD ZAGOTOWANIA SŁOIKI WEKOWAĆ PRZEZ 10 MINUT. PO TYM CZASIE WYJĄĆ JE Z WODY I STUDZIĆ ODWRÓCONE DO GÓRY DNEM. PODAWAĆ JAKO DODATEK DO DAN OBIADOWYCH, KANAPEK SAŁATEK LUB JAKO PRZEKĄSKĘ. SMACZNEGO!