Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy chyba zna powiedzenie tyle smaku co na raku - to jest prawda bo mięsa na raku, jest niewiele, tyle co w szczypcach i w ogonie. Natomiast masło jest naturalnym nośnikiem smaku oraz konserwuje i zachowuje smak i aromat przez kilka miesięcy. Warto dlatego zużyć każdy kawałeczek raka nawet skorupki, bo dzięki nim możemy zrobić masło o wyrazistym aromacie i kolorze. Masło rakowe, możemy użyć jako bazę np. do sosów lub zup.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1024
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2404
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1415
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1024
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2404
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1415
Składniki
Wysuszone skorupki raków tłuczemy w moździerzu.
W rondelku topimy masło, dodajemy do niego utłuczone skorupki i listki laurowe. Na niewielkim ogniu, ciągle mieszając podgrzewamy masło przez 10-15 minut. Na sitko wykładamy papierowy ręcznik, przez który przecedzamy masło. Masło przelewamy do niewielkich słoiczków i po ostudzeniu przechowujemy w lodówce. Używamy do zup i sosów.