Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy chyba zna powiedzenie tyle smaku co na raku - to jest prawda bo mięsa na raku, jest niewiele, tyle co w szczypcach i w ogonie. Natomiast masło jest naturalnym nośnikiem smaku oraz konserwuje i zachowuje smak i aromat przez kilka miesięcy. Warto dlatego zużyć każdy kawałeczek raka nawet skorupki, bo dzięki nim możemy zrobić masło o wyrazistym aromacie i kolorze. Masło rakowe, możemy użyć jako bazę np. do sosów lub zup.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 84
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40727
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1116
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 270
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3457
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 84
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40727
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1116
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 270
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3457
Składniki
Wysuszone skorupki raków tłuczemy w moździerzu.
W rondelku topimy masło, dodajemy do niego utłuczone skorupki i listki laurowe. Na niewielkim ogniu, ciągle mieszając podgrzewamy masło przez 10-15 minut. Na sitko wykładamy papierowy ręcznik, przez który przecedzamy masło. Masło przelewamy do niewielkich słoiczków i po ostudzeniu przechowujemy w lodówce. Używamy do zup i sosów.