Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity do dań mięsnych oraz wędlin. Połączenie orzeźwiającego melona w słodko-pikantnej zalewie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2682
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2682
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3021
Składniki
Miąższ melona wybieramy specjalną łyżeczką do carvingu opcjonalnie mało do herbaty. Przekładamy do słoików. Ocet zagotowujemy z cukrem, winem, wodą, miodem, papryczką, imbirem pokrojonym w plasterki, cynamonem, zielem angielskim, pieprz i sól. Marynatą zalewamy melona, zakręcamy słoiki i pieczemy 25 minut w temperaturze 90°C. Z podanego przepisu wyszły 4 słoiczki po 150 ml.