Do góry

Przetwory Przepis na:

mizeria na zimę

mizeria na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 155

Dodano:

Odsłon: 19331

To jest nasza ulubiona mizeria na zimę. Przepis liczący już stulecia a ciągle tani i wspanialy.

Składniki

  • ogórki - najlepsze "salaciaki", 5 kg
  • ocet 10%, 1 szklanka
  • woda, 2 szklanki
  • gorczyca, 1 op
  • cukier, 1/2 kg
  • sól, 1 czubata lyżka
  • cebula, 3 szt
  • liście bobkowe, 5 szt
  • ziele ang., 10-15 szt
  • pieprz - ziarna, 15 - 20 szt
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
mizeria na zimę

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę z octem , cukrem, pokruszonymi liśćmi bobkowymi, zielem, gorczycą, pieprzem i solą. Ostudzić.

  2. Poszatkować obrane ogórki i posiekać cebulę. Zalewę zmieszać z ogórkami i cebulą. Po 1/2 godziny - jak ogórki puszczą sok - wlożyć do sloików i pasteryzować od 20 min do 1/2 godz. Przechowywać w chlodnym pomieszczeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń