Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mus, który można użyć do ciast, deserów, makaronów i nie tylko.
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1483
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 144
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1483
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 144
Składniki
Dynię kroimy w małą kostkę, umieszczamy w garnku. Dolewamy 1/3 szklanki wody i dusimy pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. W między czasie dodajemy laski cynamonu i goździki. Mieszamy, aż dynia zmięknie i zrobi się z niej papka. Dodajemy cukier i aromat z pomarańczy. Gotujemy jeszcze ok. pół godziny. Mus przechowujemy w słoiczkach w lodówce. Smacznego.