Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mus, który można użyć do ciast, deserów, makaronów i nie tylko.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8650
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3074
Polecam.
Odsłon: 1872
Polecam.
Odsłon: 546
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8650
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3074
Polecam.
Odsłon: 1872
Polecam.
Odsłon: 546
Składniki
Dynię kroimy w małą kostkę, umieszczamy w garnku. Dolewamy 1/3 szklanki wody i dusimy pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. W między czasie dodajemy laski cynamonu i goździki. Mieszamy, aż dynia zmięknie i zrobi się z niej papka. Dodajemy cukier i aromat z pomarańczy. Gotujemy jeszcze ok. pół godziny. Mus przechowujemy w słoiczkach w lodówce. Smacznego.