Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mus, który można użyć do ciast, deserów, makaronów i nie tylko.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118024
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118024
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Dynię kroimy w małą kostkę, umieszczamy w garnku. Dolewamy 1/3 szklanki wody i dusimy pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. W między czasie dodajemy laski cynamonu i goździki. Mieszamy, aż dynia zmięknie i zrobi się z niej papka. Dodajemy cukier i aromat z pomarańczy. Gotujemy jeszcze ok. pół godziny. Mus przechowujemy w słoiczkach w lodówce. Smacznego.