Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić w domu, przydaje się do sałatek i naturalnych przetworów, a przepis jest taki sam do wszystkich owoców.
ręczkik papierowy, gumka recepturka
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1569
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1422
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 307
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1569
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1422
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 307
Składniki
Niemyte owoce- nie trzeba też szypułkować, zalewa się posłodzoną wodą i zostawia na miesiąc w naczyniu przykrytym ręcznikiem papierowym z gumką recepturką. Po miesiącu odlewa się owoce i zostawia przykryty ręcznikiem papierowym z recepturką znowu na miesiąc. Po miesiącu zdejmuje się "matkę" może posłużyć do innych octów, i zlewa się ocet znad osadu- żeby nie gorzkniał. Ocet można przechowywać w lodówce, potem jak się już utrwali nawet w szafce. Używam do przetworów, jak ćwikła czy papryka marynowana. Smacznego :)