Do góry

Przetwory Przepis na:

Ocet z kwiatów czarnego bzu.

Ocet z kwiatów czarnego bzu.

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 2513

Dodano:

Odsłon: 3714

Spożywany na czczo poprawia trawienie i uodparnia na wszelkie infekcje. 1 łyżeczka na szklankę wody.

Składniki

  • 2 gałązki kwiatów czarnego bzu
  • 1 szklanka dobrego octu jabłkowego lub winnego
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kwiaty przekładamy do słoja i zalewamy octem. Słoik szczelnie zamknąć i odstawić w ciepłe miejsce na 3-4 dni. Należy co jakiś czas delikatnie wstrząsnąć.

  2. Po kilku dniach odcedzamy ocet i przelewamy do czystego słoja. Szczelnie zamknięty przechowujemy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kashmirr 29 maja 2018 To nie jest ocet tylko macerat, zresztą wątpliwej jakości, bo maceruje się 2 tyg. Ocet produkuje się ok. 6 tyg. i jest to zupełnie inny proces.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń