Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie ogórków małosolnych to obowiązkowy punkt w sezonie ogórkowym.
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2924
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 170
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 179
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38249
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2924
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 170
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 179
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38249
Składniki
Garnek, kamionka, czy też słoik powinien być czysty. Najlepiej odparzony wrzątkiem. Na samo dno położyć gałązkę kopru, kawałek chrzanu i liście chrzanu, liście laurowe oraz czosnek. Ogórki umyć, usunąć szypułki. Ogórki ciasno ułożyć w pojemniku. Składniki zalewy zagotować i wrzącą zalewą zalać ogórki tak, aby przykryła ogórki. Jeśli kisisz ogórki małosolne w słoiku, to tylko lekko przymknij je przykrywką z przepływem powietrza lub zastosuj gazę. Jeśli robisz małosolne w kamionce, zakryj kamionkę przykrywką, a w kołnierz wlej wodę. Ogórki małosolne zalewane gorącą zalewą można już jeść po 2 dniach od zakiszenia. Małosolne zalane zimną zalewą próbujemy po czterech dniach kiszenia. Ogórki małosolne powinny być zjedzone w ciągu 2-7 dni od umieszczenia ich w pojemniku.