Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to znakomity, pikantny dodatek do obiadu lub grilla. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116700
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7987
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1572
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1305
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116700
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7987
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1572
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1305
Składniki
Ogórki umyć i pokroić wzdłuż, każdy na cztery części. Zasypać solą i odstawić na 6-7 godzin. Po tym czasie odlać wodę z ogórków i zasypać je chili. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość wymieszać.
Ocet, cukier i olej zagotować. Zalać ogórki gorącą zalewą. Odstawić na 8-10 godzin. Po tym czasie przełożyć je do słoików i zalać zalewą. Nie pasteryzować. Są gotowe do spożycia.