Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to znakomity, pikantny dodatek do obiadu lub grilla. Polecam.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12052
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 145
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8858
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155512
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1206
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12052
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 145
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8858
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155512
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1206
Składniki
Ogórki umyć i pokroić wzdłuż, każdy na cztery części. Zasypać solą i odstawić na 6-7 godzin. Po tym czasie odlać wodę z ogórków i zasypać je chili. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość wymieszać.
Ocet, cukier i olej zagotować. Zalać ogórki gorącą zalewą. Odstawić na 8-10 godzin. Po tym czasie przełożyć je do słoików i zalać zalewą. Nie pasteryzować. Są gotowe do spożycia.