Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 1112
Dodano: 09.07.2009
Odsłon: 63217
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
OGÓRKI POKROIĆ NA PLASTRY,ZASYPAĆ SOLĄ I POZOSTAWIĆ NA 6 GODZIN ABY PUŚCIŁY SOK.NASTĘPNIE POSYPAĆ CHILI I ROZGNIECIONYM, CZOSNKIEM.
ZAGOTOWAĆ OCET Z CUKRE,DODAC OLEJ,PRZESTUDZIĆ
ZALEWĄ ZALAĆ OGÓRKI I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 12 GODZIN.
OGÓRKI PRZEŁOZYĆ DO SŁOIKÓW,ZALAĆ ZALEWĄ.
PASTERYZOWAĆ 10 MINUT.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Bunia1988 27 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam wyglądają smacznie. Ciekawi jak będą smakowały? Ja też:) napisze po skosztowaniu..0 Kto głosował? | Odpowiedz

andzela2309 08 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ogórki nie są aż takie tłuste a olej powoduje,że nie zrobią się z nich wióry.Zapewne w przyszłym roku wyjdą super.Pozdrawiam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

agatasur 08 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Całkowicie zchrzaniłam przepis! Nie dodałam oleju, bo nie chciałam, żeby ogórki były tłuste i wyszły po prostu suche! Jakbym najpierw je zasuszyła i dopiero zamarynowała. Do tego całe chropowate i zupełnie bez smaku. Cóż może na następny rok wyjdą lepiej. Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

andzela2309 05 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Tak jak przy ogórkach z czosnkiem myślę,że będą dobre za około dwa miesiące.Mam nadzieję,że będą smakowały bo ja je uwielbiam ze względu na ich pikantność.Pozdrawiam!1 Kto głosował? | Odpowiedz

agatasur 05 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam pikantne dania i zrobiłam też te ogórki; za ile będą dobre? Napiszę jak wyszły; serdecznie pozdrawiam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz