Przetwory Przepis na:
OGÓRKI Z CHILI

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 1028
Dodano: 09.07.2009
Odsłon: 62545
Składniki
- ogórki, 2,5 kg
- czosnek, 1,5 główki
- sól, 4 łyzki
- chili, 3 łyżeczki
- cukier, 0,5 kg
- olej, 8 łyżek
- ocet, 1,5 szklanki
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
OGÓRKI POKROIĆ NA PLASTRY,ZASYPAĆ SOLĄ I POZOSTAWIĆ NA 6 GODZIN ABY PUŚCIŁY SOK.NASTĘPNIE POSYPAĆ CHILI I ROZGNIECIONYM, CZOSNKIEM.
-
ZAGOTOWAĆ OCET Z CUKRE,DODAC OLEJ,PRZESTUDZIĆ
-
ZALEWĄ ZALAĆ OGÓRKI I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 12 GODZIN.
-
OGÓRKI PRZEŁOZYĆ DO SŁOIKÓW,ZALAĆ ZALEWĄ.
-
PASTERYZOWAĆ 10 MINUT.
Komentarze do przepisu (5)

Bunia1988 27 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam wyglądają smacznie. Ciekawi jak będą smakowały? Ja też:) napisze po skosztowaniu..0 Kto głosował? | Odpowiedz

andzela2309 08 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ogórki nie są aż takie tłuste a olej powoduje,że nie zrobią się z nich wióry.Zapewne w przyszłym roku wyjdą super.Pozdrawiam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

agatasur 08 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Całkowicie zchrzaniłam przepis! Nie dodałam oleju, bo nie chciałam, żeby ogórki były tłuste i wyszły po prostu suche! Jakbym najpierw je zasuszyła i dopiero zamarynowała. Do tego całe chropowate i zupełnie bez smaku. Cóż może na następny rok wyjdą lepiej. Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

andzela2309 05 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Tak jak przy ogórkach z czosnkiem myślę,że będą dobre za około dwa miesiące.Mam nadzieję,że będą smakowały bo ja je uwielbiam ze względu na ich pikantność.Pozdrawiam!1 Kto głosował? | Odpowiedz

agatasur 05 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam pikantne dania i zrobiłam też te ogórki; za ile będą dobre? Napiszę jak wyszły; serdecznie pozdrawiam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz