Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień to idealna pora na zrobienie domowej papryki konserwowej. Papryka z tego przepisu to dla mnie ideał, w smaku taka słodko - kwaśna, twarda i co najważniejsze nie odchodzi od niej skórka. Polecam wszystkim miłośnikom papryki, żeby koniecznie wypróbowali ten przepis, na pewno się nie zawiodą.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8244
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4582
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8244
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4582
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 618
Składniki
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w ćwiartki jeśli jest mała, a jak jest duża to te ćwiartki kroimy jeszcze na pół.
Tak przygotowaną paprykę układamy ciasno w wyparzonych słoikach.
Do każdego słoika wkładamy czosnek, ziele angielskie i pieprz.
Składniki zalewy gotujemy i gorącą zalewamy paprykę.
Zakręcamy i pasteryzujemy ją około 10 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu paprykę odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-DX