Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień to idealna pora na zrobienie domowej papryki konserwowej. Papryka z tego przepisu to dla mnie ideał, w smaku taka słodko - kwaśna, twarda i co najważniejsze nie odchodzi od niej skórka. Polecam wszystkim miłośnikom papryki, żeby koniecznie wypróbowali ten przepis, na pewno się nie zawiodą.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22377
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14143
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4400
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43395
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 545
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 485
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22377
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14143
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4400
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43395
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 545
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 485
Składniki
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w ćwiartki jeśli jest mała, a jak jest duża to te ćwiartki kroimy jeszcze na pół.
Tak przygotowaną paprykę układamy ciasno w wyparzonych słoikach.
Do każdego słoika wkładamy czosnek, ziele angielskie i pieprz.
Składniki zalewy gotujemy i gorącą zalewamy paprykę.
Zakręcamy i pasteryzujemy ją około 10 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu paprykę odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-DX