Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień to idealna pora na zrobienie domowej papryki konserwowej. Papryka z tego przepisu to dla mnie ideał, w smaku taka słodko - kwaśna, twarda i co najważniejsze nie odchodzi od niej skórka. Polecam wszystkim miłośnikom papryki, żeby koniecznie wypróbowali ten przepis, na pewno się nie zawiodą.
Proponuję dzisiaj inną wersję grzanek, które są naprawdę smakowite i .... uza...
Odsłon: 74
Błyskawiczna, smaczna sałatka ze śledzi z ogórkiem, groszkiem i cebulą. Wykon...
Odsłon: 641
Jedna z najlepszych i ulubionych sałatek która musi się znaleźć na naszym wig...
Odsłon: 106
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 777
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 247
Proponuję dzisiaj inną wersję grzanek, które są naprawdę smakowite i .... uza...
Odsłon: 74
Błyskawiczna, smaczna sałatka ze śledzi z ogórkiem, groszkiem i cebulą. Wykon...
Odsłon: 641
Jedna z najlepszych i ulubionych sałatek która musi się znaleźć na naszym wig...
Odsłon: 106
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 777
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 247
Składniki
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w ćwiartki jeśli jest mała, a jak jest duża to te ćwiartki kroimy jeszcze na pół.
Tak przygotowaną paprykę układamy ciasno w wyparzonych słoikach.
Do każdego słoika wkładamy czosnek, ziele angielskie i pieprz.
Składniki zalewy gotujemy i gorącą zalewamy paprykę.
Zakręcamy i pasteryzujemy ją około 10 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu paprykę odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-DX