Przetwory Przepis na:
Papryka konserwowa

Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 17032
Dodano: 10.09.2018
Odsłon: 6260
Składniki
- 3-4 kg papryki
- 2 ząbki czosnku (do każdego słoika 450ml)
- 3 ziarna ziela angielskiego (do każdego słoika 450ml)
- kilka ziaren pierzu (do każdego słoika 450ml)
- Zalewa:
- 9 szklanek wody
- 1 1/2 szklanki octu
- 2 szklanki cukru
- 2 łyżki soli
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w ćwiartki jeśli jest mała, a jak jest duża to te ćwiartki kroimy jeszcze na pół.
-
Tak przygotowaną paprykę układamy ciasno w wyparzonych słoikach.
-
Do każdego słoika wkładamy czosnek, ziele angielskie i pieprz.
-
Składniki zalewy gotujemy i gorącą zalewamy paprykę.
-
Zakręcamy i pasteryzujemy ją około 10 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu paprykę odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
-
;-D
-
;-)))
-
;-DX
Komentarze do przepisu (12)

patros 11 września 2018Zgłoś do usunięcia
pysznosci Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 10 września 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny przepis i pyszna papryczka! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 10 września 2018Zgłoś do usunięcia
Ale ładna, uwielbiam! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 10 września 2018Zgłoś do usunięcia
Nie próbowałam jeszcze takiej papryki z czosnkiem, na pewno jest bardzo aromatyczna. Idealna na kanapki:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 10 września 2018Zgłoś do usunięcia
A octu ile? Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 10 września 2018Zgłoś do usunięcia
Swoja najlepsza.:) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz