Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka "małosolna"

Papryka małosolna

Autor:

Przepisów i artykułów: 2332 Ocena: 51866

Dodano:

Odsłon: 7422

Z serii -przetwory na zimę.

Składniki

  • Papryka czerwona
  • Zalewa (proporcje):
  • 1,5 l wody
  • 1/2 l octu 10%
  • 4 liście laurowe
  • 2 łyżki ziaren gorczycy
  • 2 łyżki czarnego pieprzu
  • 2 łyżki ziela angielskiego
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka soli
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Papryka "małosolna"

Przygotowanie

  1. Paprykę myjemy ,usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na cztery. Układamy ją w słoikach. Przygotowujemy zalewę. Wodę z octem zagotowujemy razem z przyprawami ,przelewamy ją do słoików ,słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy na słabym ogniu 25 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń