Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetwory z pigwy powinny znaleźć się w każdej spiżarni. Powodów jest kilka. Najważniejszym, poza smakiem, jest bogactwo witamin. Pigwa to samo zdrowie! Pigwa z imbirem to rewelacyjny dodatek do herbaty czy grzańca.
To jest prawdziwy hit – pigwa w miodzie. Mam własną pigwę i własny miód, nicz...
Odsłon: 7901
Pigwa jest skrzyżowaniem gruszki z jabłkiem. Przez wielu jest uważana za owoc...
Odsłon: 4360
Sok / syrop z pigwy to idealny dodatek do herbaty. Aromatyczny, smaczny i zaw...
Odsłon: 13811
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3725
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 223
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3725
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 223
Składniki
Owoce pigwy umyć, osuszyć. Każdą pigwę przekroić i wyłuskać z nich pestki. Następnie rozdrobnioną pigwę wymieszać z kawałkami imbiru. W słoikach układać warstwy pigwy z imbirem, przesypując je cukrem. Lekko ubić. Zakończyć zasypując wierzch cukrem. Po dwóch dniach, trzech dniach, kiedy cukier się rozpuści, a owoce puszczą sok, pigwa nadaje się do spożycia. Przechowujemy ją w lodówce. Jeśli pigwa ma stać bardzo długo, słoiki można zapasteryzować.
Przy przygotowywaniu pigwy trzeba uzbroić się w cierpliwość, ponieważ owoce pigwy są niezwykle twarde i trudno się je kroi.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 355
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 204