Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna sałatka z cukinii na zimę to rozgrzewająca propozycja w sam raz na chłodne dni. Przygotujesz ją z dodatkiem papryk pod wieloma postaciami. Swoim wyglądem przypomina leczo, ale jest znacznie bardziej sycące i ostre
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4240
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11584
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6619
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13701
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4240
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11584
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6619
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13701
Składniki
Cukinię umyj, osusz, pokrój w półplasterki. Marchew obierz i pokrój w plasterki. Jeśli jest dość duża, możesz przekroić je jeszcze na pół. Z papryk usuń gniazda nasienne, posiekaj w kostkę. Cebule pokrój w piórka.
Teraz do garnka wlej przecier pomidorowy, olej i ocet. Czosnek obierz i przekrój na mniejsze części. Dodaj do garnka. Wsyp cukier i przyprawy. Zagotuj.
Wtedy dodaj wszystkie przygotowane warzywa. Gotuj pod przykryciem 20-30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Przygotuj wyparzone słoiki. Wlej pikantną sałatkę z cukinii na zimę, zostawiając 1 centymetr od krawędzi. Zakręć mocno. Pasteryzuj 15 minut w garnku, wkładając słoiki do gorącej wody sięgającej 3/4 sałatki.
Odwróć słoiki do góry dnem i zostaw do ostudzenia.