Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle są gotowe do jedzenia już po kilkunastu godzinach. Przepis pochodzi z 439. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 869
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 76
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 869
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 76
Składniki
Marchewki pokroić na wstążki używając obieraczki do warzyw lub miksera ze specjalną końcówką (można je też posiekać w talarki lub pokroić w kostkę albo zapałkę). Zwinąć i ułożyć w słoiku.
Ocet wymieszać z olejem sezamowym, sosem sojowym, syropem klonowym i sokiem z pomarańczy. Tak przygotowaną marynatą zalać marchewkę. Przykryć i odstawić do chłodu. Pikle będą gotowe już po kilkunastu godzinach.