Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle są gotowe do jedzenia już po kilkunastu godzinach. Przepis pochodzi z 439. odcinka programu "Ewa Gotuje".
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 118
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 475
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 110
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 1111
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 285
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 118
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 475
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 110
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 1111
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 285
Składniki
Marchewki pokroić na wstążki używając obieraczki do warzyw lub miksera ze specjalną końcówką (można je też posiekać w talarki lub pokroić w kostkę albo zapałkę). Zwinąć i ułożyć w słoiku.
Ocet wymieszać z olejem sezamowym, sosem sojowym, syropem klonowym i sokiem z pomarańczy. Tak przygotowaną marynatą zalać marchewkę. Przykryć i odstawić do chłodu. Pikle będą gotowe już po kilkunastu godzinach.