Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle są gotowe do jedzenia już po kilkunastu godzinach. Przepis pochodzi z 439. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 773
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22819
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15239
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4927
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45866
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 773
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22819
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15239
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4927
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45866
Składniki
Marchewki pokroić na wstążki używając obieraczki do warzyw lub miksera ze specjalną końcówką (można je też posiekać w talarki lub pokroić w kostkę albo zapałkę). Zwinąć i ułożyć w słoiku.
Ocet wymieszać z olejem sezamowym, sosem sojowym, syropem klonowym i sokiem z pomarańczy. Tak przygotowaną marynatą zalać marchewkę. Przykryć i odstawić do chłodu. Pikle będą gotowe już po kilkunastu godzinach.