Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle są gotowe do jedzenia już po kilkunastu godzinach. Przepis pochodzi z 439. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 141
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8548
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 366
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5215
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4932
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 141
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8548
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 366
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5215
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4932
Składniki
Marchewki pokroić na wstążki używając obieraczki do warzyw lub miksera ze specjalną końcówką (można je też posiekać w talarki lub pokroić w kostkę albo zapałkę). Zwinąć i ułożyć w słoiku.
Ocet wymieszać z olejem sezamowym, sosem sojowym, syropem klonowym i sokiem z pomarańczy. Tak przygotowaną marynatą zalać marchewkę. Przykryć i odstawić do chłodu. Pikle będą gotowe już po kilkunastu godzinach.