Do góry

Przetwory Przepis na:

Pikle z awokado

Pikle z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 284 Ocena: 1847

Dodano:

Odsłon: 251

Awokado zamarynowane w zalewie na bazie octu winnego to pyszny dodatek do kanapek i sałatek oraz dań z grilla.

Składniki

  • awokado, dowolna ilość
  • zalewa:
  • szklanka octu z białego wina lub jabłkowego
  • 3 szklanki wody
  • pół szklanki cukru
  • łyżka soli morskiej
  • na każdy słoiczek:
  • pół łyżeczki czerwonego pieprzu
  • szczypta płatków chili
  • ząbek czosnku, pokrojony w cienkie plasterki
  • gałązka kolendry
  • gałązka kopru
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pikle z awokado

Przygotowanie

  1. Składniki na zalewę zagotowujemy. Do każdego słoiczka wsypujemy ziarenka czerwonego pieprzu, płatki chili, plasterki czosnku, kolendrę i koper. Następnie układamy obrane i pokrojone w plastry awokado. Zalewamy jeszcze ciepłą zalewą. Po wystudzeniu przekładamy do lodówki. Pikle z awokado gotowe są po 2-3 dniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń