Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z tych wielu, drobnych, prostych przyjemności, która sprawia wielką radość. Pikle są gotowe 2-3 godziny po zrobieniu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 223
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2830
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 223
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2830
Składniki
W garnku ugotować wodę z octem ryżowym, dodać wszystkie składniki poza rzepą. Gotować do momentu aż rozpuści się cukier. Zdjąć z gazu, ostudzić w temperaturze pokojowej.
Do słoika włożyć rzepę, zalać przygotowaną zalewą i zakręcić. Trzymać w temperaturze pokojowej 1-2 godziny. Po tym czasie pikle nadają się do jedzenia. Po tym czasie przełożyć pikle do lodówki, gdzie wytrzymają w dobrej formie do 4 tygodni.