Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z tych wielu, drobnych, prostych przyjemności, która sprawia wielką radość. Pikle są gotowe 2-3 godziny po zrobieniu.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
W garnku ugotować wodę z octem ryżowym, dodać wszystkie składniki poza rzepą. Gotować do momentu aż rozpuści się cukier. Zdjąć z gazu, ostudzić w temperaturze pokojowej.
Do słoika włożyć rzepę, zalać przygotowaną zalewą i zakręcić. Trzymać w temperaturze pokojowej 1-2 godziny. Po tym czasie pikle nadają się do jedzenia. Po tym czasie przełożyć pikle do lodówki, gdzie wytrzymają w dobrej formie do 4 tygodni.