Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z tych wielu, drobnych, prostych przyjemności, która sprawia wielką radość. Pikle są gotowe 2-3 godziny po zrobieniu.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 12
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 796
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 12
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 796
Składniki
W garnku ugotować wodę z octem ryżowym, dodać wszystkie składniki poza rzepą. Gotować do momentu aż rozpuści się cukier. Zdjąć z gazu, ostudzić w temperaturze pokojowej.
Do słoika włożyć rzepę, zalać przygotowaną zalewą i zakręcić. Trzymać w temperaturze pokojowej 1-2 godziny. Po tym czasie pikle nadają się do jedzenia. Po tym czasie przełożyć pikle do lodówki, gdzie wytrzymają w dobrej formie do 4 tygodni.