Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 794
Dodano: 28.01.2018
Odsłon: 1071
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
W garnku ugotować wodę z octem ryżowym, dodać wszystkie składniki poza rzepą. Gotować do momentu aż rozpuści się cukier. Zdjąć z gazu, ostudzić w temperaturze pokojowej.
Do słoika włożyć rzepę, zalać przygotowaną zalewą i zakręcić. Trzymać w temperaturze pokojowej 1-2 godziny. Po tym czasie pikle nadają się do jedzenia. Po tym czasie przełożyć pikle do lodówki, gdzie wytrzymają w dobrej formie do 4 tygodni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Maudie 28 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Musi być smaczne więc wypróbuję:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Majala 28 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy i niespotykany przepis. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz