Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...jednym z moich ulubionych przepisów na ogórki są te z kurkumą, w tym roku wypróbowuję kolejny przepis zapisany gdzieś, kiedyś na kartce na "Pikle ogórkowe z miodem". Jakie są w smaku? nie wiem, jak ze dwa , trzy tygodnie się "przegryzą" to spróbuję ;)))
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 306
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40438
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 306
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40438
Składniki
Wypłukane ogórki obieramy ze skórki. Przekrawamy na ćwiartki; wkładamy do miski i posypujemy 2 łyżkami soli. Odstawiamy na 2-3 godziny.
Po tym czasie odlewamy wodę. W umyte słoiki wkładamy ogórki, dodajemy do każdego słoika przyprawy.
Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy ogórki, zakręcamy dokładnie słoiki.
Pikle pasteryzujemy około 10-15 minut od czasu zagotowania.