Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszenie pomidorów i przygotowanie odpowiedniej zalewy z pewnością nie zajmie wam dużo czasu i pozwoli na zaoszczędzenie pieniędzy w portfelu. Zdecydowanie smaczniejsze od gotowych, kupionych w sklepie. Wypróbujcie ten przepis, naprawdę warto!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19846
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242883
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19846
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242883
Składniki
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plastry, które następnie układamy na blasze piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia. Pomidory posypujemy solą i suszymy w piekarniku przez około 5 godzin w temperaturze 60 stopni.
Słoiki myjemy i wycieramy do sucha. Do środka wkładamy wysuszone pomidory, dodajemy obrany czosnek, zioła i przyprawy. Całość zalewamy olejem. Słoik zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Na drugi dzień pomidory są gotowe do jedzenia. Można wykorzystać je do robienia sałatek, sosów, tart lub zapiekanek.