Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie sezonowych produktów.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 488
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4466
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 488
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4466
Składniki
Umyte łodygi rabarbaru (najlepiej odmiany o zabarwieniu malinowym) pokrajać na drobne kawałki, wsypać do rondla, dodać niewielką ilość wody i krótko rozgotować pod przykryciem. Gorącą masą napełnić słoiki lub butelki i pasteryzować 25-30 minut, w temperaturze 90 stopni C. Taki przepis nadaje się do przyrządzania zup lub po zagęszczeniu z cukrem stanowi smaczną marmoladę! Przepis pochodzi z książki kucharskiej z 1984 roku, i jest nadal przepyszny :)