Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie sezonowych produktów.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Umyte łodygi rabarbaru (najlepiej odmiany o zabarwieniu malinowym) pokrajać na drobne kawałki, wsypać do rondla, dodać niewielką ilość wody i krótko rozgotować pod przykryciem. Gorącą masą napełnić słoiki lub butelki i pasteryzować 25-30 minut, w temperaturze 90 stopni C. Taki przepis nadaje się do przyrządzania zup lub po zagęszczeniu z cukrem stanowi smaczną marmoladę! Przepis pochodzi z książki kucharskiej z 1984 roku, i jest nadal przepyszny :)