Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak sałatce dodał tarty seler. Polecam serdecznie:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5614
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18038
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5614
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18038
Składniki
Ogórki poszatkować wraz z łupką. Seler i marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarła. Cebulę cieńko pokroić w piórka. Dodać sól ,cukier,ocet i wymieszac. Odstawić na 40min. Warzywa puszczą soki. Na spód każdego słoika dać liśc laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Nakładać sałatkę lekko uciskając wraz z sokami. Wytrzeć pod zakrętki,zakręcić i dać do garnka wyłożonego ściereczką do pasteryzacji. Pateryzować 10 min.od momentu zagotowania wody. Gorące wyjmować ,obracać do góry dnem i zostawić do wystudzenia.
Smacznego życzę!