Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak sałatce dodał tarty seler. Polecam serdecznie:)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99110
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 428
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5114
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99110
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 428
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5114
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Składniki
Ogórki poszatkować wraz z łupką. Seler i marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarła. Cebulę cieńko pokroić w piórka. Dodać sól ,cukier,ocet i wymieszac. Odstawić na 40min. Warzywa puszczą soki. Na spód każdego słoika dać liśc laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Nakładać sałatkę lekko uciskając wraz z sokami. Wytrzeć pod zakrętki,zakręcić i dać do garnka wyłożonego ściereczką do pasteryzacji. Pateryzować 10 min.od momentu zagotowania wody. Gorące wyjmować ,obracać do góry dnem i zostawić do wystudzenia.
Smacznego życzę!