Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak sałatce dodał tarty seler. Polecam serdecznie:)
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 54
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 146
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 71
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 54
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 146
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 71
Składniki
Ogórki poszatkować wraz z łupką. Seler i marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarła. Cebulę cieńko pokroić w piórka. Dodać sól ,cukier,ocet i wymieszac. Odstawić na 40min. Warzywa puszczą soki. Na spód każdego słoika dać liśc laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Nakładać sałatkę lekko uciskając wraz z sokami. Wytrzeć pod zakrętki,zakręcić i dać do garnka wyłożonego ściereczką do pasteryzacji. Pateryzować 10 min.od momentu zagotowania wody. Gorące wyjmować ,obracać do góry dnem i zostawić do wystudzenia.
Smacznego życzę!