Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak sałatce dodał tarty seler. Polecam serdecznie:)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68390
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2023
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68390
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2023
Składniki
Ogórki poszatkować wraz z łupką. Seler i marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarła. Cebulę cieńko pokroić w piórka. Dodać sól ,cukier,ocet i wymieszac. Odstawić na 40min. Warzywa puszczą soki. Na spód każdego słoika dać liśc laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Nakładać sałatkę lekko uciskając wraz z sokami. Wytrzeć pod zakrętki,zakręcić i dać do garnka wyłożonego ściereczką do pasteryzacji. Pateryzować 10 min.od momentu zagotowania wody. Gorące wyjmować ,obracać do góry dnem i zostawić do wystudzenia.
Smacznego życzę!