Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak sałatce dodał tarty seler. Polecam serdecznie:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 173
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 153
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 87
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 173
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 153
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 87
Składniki
Ogórki poszatkować wraz z łupką. Seler i marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarła. Cebulę cieńko pokroić w piórka. Dodać sól ,cukier,ocet i wymieszac. Odstawić na 40min. Warzywa puszczą soki. Na spód każdego słoika dać liśc laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Nakładać sałatkę lekko uciskając wraz z sokami. Wytrzeć pod zakrętki,zakręcić i dać do garnka wyłożonego ściereczką do pasteryzacji. Pateryzować 10 min.od momentu zagotowania wody. Gorące wyjmować ,obracać do góry dnem i zostawić do wystudzenia.
Smacznego życzę!