Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna to znakomity dodatek do dań obiadowych, można zaserwować ją również jako przystawkę na przyjęciu. Przepis pochodzi z 462. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1244
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1277
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 215
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1244
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1277
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 215
Składniki
Kapustę poszatkować, posolić, wymieszać i odstawić, by puściła sok. Odcisnąć i przełożyć do garnka. Dorzucić marchewki starte na dużych oczkach, papryki pokrojone w zapałkę, cebule posiekane w półplasterki oraz pokrojone w plastry i posolone ogórki i pomidory. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Przykryć i na wolnym ogniu dusić do momentu, aż papryka będzie al dente.
Wlać trochę octu. Posłodzić cukrem trzcinowym. Przełożyć do wyparzonych słoiczków (świetnie sprawdzi się łyżka do makaronu). Docisnąć i zakręcić. Dla pewności można poddać pasteryzacji.