Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka. Można ją podać jako dodatek do obiadu albo zjeść z kanapką.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 580
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Składniki
Sól rozpuściłam w 2 litrach wody. Takim roztworem zalałam pokrojone w talarki ok. 3 mm ogórki i jeszcze cieniej pokrojoną marchew. Odstawiłam na noc w chłodne miejsce. Na drugi dzień odcisnęłam ogórki i marchew z nadmiaru soku. Tak odciśnięte upychałam w słoiki.
Do każdego słoika wkładałam również: * 2 ziela angielskie * 1 liść laurowy * 1/2 łyżeczki gorczycy * 1 łyżeczkę posiekanego koperku
Następnie zalałam zagotowaną wcześniej zalewą: * 3 szklanki wody * 2 szklanki octu * 2 szklanki cukru
Zakręcałam słoiki i pasteryzowałam ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągałam i przekręcałam do góry dnem każdy z nich. Odstawiłam w ciemne i chłodne miejsce.