Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka. Można ją podać jako dodatek do obiadu albo zjeść z kanapką.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4431
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4431
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
Sól rozpuściłam w 2 litrach wody. Takim roztworem zalałam pokrojone w talarki ok. 3 mm ogórki i jeszcze cieniej pokrojoną marchew. Odstawiłam na noc w chłodne miejsce. Na drugi dzień odcisnęłam ogórki i marchew z nadmiaru soku. Tak odciśnięte upychałam w słoiki.
Do każdego słoika wkładałam również: * 2 ziela angielskie * 1 liść laurowy * 1/2 łyżeczki gorczycy * 1 łyżeczkę posiekanego koperku
Następnie zalałam zagotowaną wcześniej zalewą: * 3 szklanki wody * 2 szklanki octu * 2 szklanki cukru
Zakręcałam słoiki i pasteryzowałam ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągałam i przekręcałam do góry dnem każdy z nich. Odstawiłam w ciemne i chłodne miejsce.