Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka. Można ją podać jako dodatek do obiadu albo zjeść z kanapką.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1530
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1283
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1170
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1530
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1283
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1170
Składniki
Sól rozpuściłam w 2 litrach wody. Takim roztworem zalałam pokrojone w talarki ok. 3 mm ogórki i jeszcze cieniej pokrojoną marchew. Odstawiłam na noc w chłodne miejsce. Na drugi dzień odcisnęłam ogórki i marchew z nadmiaru soku. Tak odciśnięte upychałam w słoiki.
Do każdego słoika wkładałam również: * 2 ziela angielskie * 1 liść laurowy * 1/2 łyżeczki gorczycy * 1 łyżeczkę posiekanego koperku
Następnie zalałam zagotowaną wcześniej zalewą: * 3 szklanki wody * 2 szklanki octu * 2 szklanki cukru
Zakręcałam słoiki i pasteryzowałam ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągałam i przekręcałam do góry dnem każdy z nich. Odstawiłam w ciemne i chłodne miejsce.