Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka. Można ją podać jako dodatek do obiadu albo zjeść z kanapką.
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 37
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 40
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 48
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 26
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 37
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 40
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 48
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 26
Składniki
Sól rozpuściłam w 2 litrach wody. Takim roztworem zalałam pokrojone w talarki ok. 3 mm ogórki i jeszcze cieniej pokrojoną marchew. Odstawiłam na noc w chłodne miejsce. Na drugi dzień odcisnęłam ogórki i marchew z nadmiaru soku. Tak odciśnięte upychałam w słoiki.
Do każdego słoika wkładałam również: * 2 ziela angielskie * 1 liść laurowy * 1/2 łyżeczki gorczycy * 1 łyżeczkę posiekanego koperku
Następnie zalałam zagotowaną wcześniej zalewą: * 3 szklanki wody * 2 szklanki octu * 2 szklanki cukru
Zakręcałam słoiki i pasteryzowałam ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągałam i przekręcałam do góry dnem każdy z nich. Odstawiłam w ciemne i chłodne miejsce.