Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
c.d. ciężkiej ale "prze-twórczej" pracy
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16840
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 318
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 838
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16840
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 318
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 838
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23822
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki i zblanszować 2 min. Ogórka pokroić w plasterki. pomidora w plastry (grube).
W słoiku układać na przemian pomidory, ogórki,cebulę przesypując solą , pieprzem i bazylią (doprawiać do smaku) lekko ubijając warzywa. Zostawić ok 1,5 cm wolnego miejsca od góry, zalać przestudzona zalewą prawie do pełna.
Pasteryzować ok.10 min.