Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka składa się głownie z cukinii w różnych kolorach - lubię pstrokaciznę, ale jeśli mamy cukinię w jednym kolorze - też jest OK.
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 53
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 39
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 25
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 53
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 39
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 25
Składniki
Cukinię szatkuję, posypuję solą i odstawiam aż puści sok. Następnie dodaję pokrojoną w słupki marchew.
Do każdego słoika wrzucam listek laurowy, ząbek czosnku, kilka ziaren pieprzu i gorczycę. Na dno słoika daję plasterek cebuli lub jeśli jest czerwona umieszczam ją przy ściance słoika. Gotową cukinię mieszam z poszatkowaną papryką, bez konkretnych ilości. Tyle ile mam, żeby nadała kolorytu całości.
Słoiki napełniam cukinią i przykrywam gorącą zalewą. Pasteryzuję około 15 minut.