Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna surówka do obiadu na "już" lub na zimę
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1861
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17900
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1861
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17900
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natkę posiekać, dodać kminek jeśli lubimy Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce.
Zagotować zalewę i zalać kapustę. Wszystko wymieszać. Włożyć do wyparzonych sloików. Bez pasteryzacii można przechowywać w lodówce do dwóch tygodni. Jeśli chcemy zostawić na dłużej zapasteryzować słoiki do momentu zamknięcia ok15min. Gorące wyjąć dokręcić i odwrócić do góry dnem .Życzę smacznego