Do góry

Przetwory Przepis na:

Suszone pieczarki...dlaczego nie?

Suszone pieczarki...dlaczego nie?

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18084

Dodano:

Odsłon: 8674

Pierwszy raz zasuszyłam pieczarki i powiem tak,zupka ma inny smak .jest to smak podobny do leśnych suszonych grzybków. Więc jeśli nie mamy tych leśnych zasuszonych,polecam ususzyć pieczarki ,do bigosu,na pierogi czy uszka..wigilijne:)

Składniki

  • Pieczarki u mnie 2,5 kg
  • suszarka bo to najważniejsze:)
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Suszone pieczarki...dlaczego nie?

Przygotowanie

  1. Pieczarek nie myjemy ,oczyścić z ciemnych stron i pokroić w plasterki około 1-1,5 cm
    Rozłożyć na pojemnikach suszarki i suszyć do całkowitego ich wysuszenia.
    Bardzo polecam ,zapach ich przypomina leśne grzyby ,smak w zupie zupełnie inny,dalej nie sprawdzałam,sądzę ,że nie pożałuję eksperymentu:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

newsweek 08 listopada 2016 Już od kilku lat suszę pieczarki, głównie pod katem późniejszego dodania do bigosu. Ostatnio ususzyłem również boczniaki i muszę powiedzieć, że też dają radę :) Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 07 listopada 2016 Również suszę pieczarki są super. Oczywiście nie oddadzą tego co grzyby leśne ale z braku laku też jest pysznie:) Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 06 listopada 2016 Na pewno będziesz z tego pomysłu zadowolona, ja wielokrotnie suszyłam pieczarki i później rzeczywiście sprawdzają się doskonale w zastępstwie grzybów leśnych.

Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ciacho50 06 listopada 2016 Bardzo ciekawy pomysł, nie każdy zbiera grzyby w lesie :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 06 listopada 2016 pewnie sà bardziej aromatyczne niż świerzyny ;-) warto sprœbować ;-)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 06 listopada 2016 pewnie sà bardziej aromatyczne niż świeżyny ;-) warto spròbować ;-) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 05 listopada 2016 No właśnie...leśne się suszy, więc czemu nie pieczarki? Fajny pomysł, bo czasami kupi się za dużo ;) Wobec tego uruchamiamy suszarkę ;) Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń