Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być jako deser, lub wspaniały dodatek do lodów lub gofrów.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 261
Polecam.
Odsłon: 421
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 261
Polecam.
Odsłon: 421
Składniki
Zagotuj wiśnie ze szklanką wody i cukrem. Do wrzącego syropu wlej rozrobiona z wodą mąke ziemniaczaną i zdejmij z ognia, gdy zacznie gęstnieć. Jeśli wlejemy od razu do słoika i zakręcimy gorące, można taki deserek przechowywać całkiem długo. Ale u mnie nie stoi...