Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są tu fani paprykarza? Ja jestem wielką fanką od dzieciństwa :-) zatem przyszedł w końcu czas, żeby samemu przygotować paprykarz... i przyznam się, że cały słoik zjadłam w jeden dzień :-) Z poniższego przepisu wyjdą dwa słoiczki ze zdjęcia.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Makrelę obrać z ości. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchewki i pietruszkę zetrzeć na drobnej tarce. Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i chwilę zeszklić. Następnie dodać tartą marchew i pietruszkę, chwilę smażyć i wlać bulion. Patelnię przykryć pokrywą i dusić ok. 10 minut do miękkości. Teraz dodajemy obraną makrelę, mieszamy i dodajemy przecier pomidorowy, musztardę i ocet. Dalej mieszamy i chwilę smażymy. Na koniec dodajemy ugotowany ryż, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Gotowe! Macie pyszny domowy paprykarz! SMACZNEGO!!!