Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Niebanalna sałatka w smaku oryginalna. Na pesto łosoś grillowany, z figami i suszonymi pomidorami podany.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 163
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 163
Składniki
Łososia doprawiamy solą i pieprzem do smaku, pieczemy w piekarniku ok. 7 min w temp. 180°C. Pesto: do blendera wkładamy listki bazylii, orzechy piniowe i miksujemy. Dolewamy olej z czosnkiem i bazylią oraz olej rzepakowy. Dodajemy ser, doprawiamy solą, pieprzem i ponownie miksujemy. Kiełki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, przekładamy na papierowy ręcznik, do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Na talerzu układamy listki mięty, bazylii, rukoli, dodajemy pomidory pokrojone w paski. Nakładamy pesto, na którym układamy połowę łososia skórką do góry. Całość posypujemy kiełkami i dokładamy figę w plasterkach.