Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma chyba drugiej osoby tak znającej się na dobrym stylu, dbaniu o szczupłą sylwetkę, a także przyrządzaniu zdrowych i wykwintnych potraw jak Ewa Wachowicz. Piękna Miss Polonia podpowiada, jak wykonać sałatkę, która będzie smaczna, sycąca, idealna na eleganckie przyjęcia lub wieczory z przyjaciółmi. Danie pokochają szczególnie osoby dbające o właściwy bilans kaloryczny. Wystarczy zastosować kilka trików, a sałatka stanie się fit: użyj mięsa kraba zamiast często wybieranych kabanosów, a do przygotowania sosu sięgnij po oliwę zamiast tłustego majonezu.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 63
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 69
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 369
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2586
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 63
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 69
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 369
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2586
Składniki
Rozmroź nogi krabowe i umyj je pod bieżącą wodą. Zagotuj w garnku 2,5 l wody uprzednio dodając sól (najlepiej morską), kuleczki pieprzu, sok z połowy cytryny, liście laurowe i goździki. Nogi kraba gotuj przez 10-12 minut, aż kolor skorupy zmieni się na czerwony. Pamiętaj, że czas liczymy od ponownego momentu zagotowania wody. Ugotowane nogi wystudź, a potem wyjmij mięso ze skorupek i pokrój w kostkę. Możesz użyć także gotowego mięsa kraba z puszki.
Oblej pomidora wrzątkiem i zdejmij z niego skórkę, cebulę obierz z łupin. Pokrój pomidora w większą, a cebulę w mniejszą kostkę. Drobno poszatkuj zieleninę.
Zmieszaj oliwę z octem winnym, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i polej sosem. Udekoruj listkami natki pietruszki.
Sałatkę możesz serwować z kieliszkiem białego, wytrawnego wina.