Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki dodatek do obiadu, który z pewnością zachwyci wasze kubki smakowe. Sałata lodowa w połączeniu z zielonym ogórkiem, czarnymi oliwkami i ziarnami granatu stanowią cudowne połączenie.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 533
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 628
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 533
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 628
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 152
Składniki
Sałatę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na małe kawałki. Ogórka myjemy i kroimy w kostkę. Oliwki odsączamy z zalewy i dodajemy do sałatki. Granat nacinamy przy ogonku, ściągamy skórkę i nacinamy go w kilku miejscach wzdłuż białej skórki. Następnie dzielimy go na małe części wyciągamy pestki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Oliwę z oliwek, sok z cytryny miód i przyprawy ze sobą. Gotowym sosem polewamy sałatkę.