Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wiosenna to sałatka przygotowana z nowalijek. Rzodkiewka, szczypiorek, sałata, dodatek kopru i szczypiorku czynią ją świeżą i bardzo aromatyczną. Ta sałatka to świetna propozycja na wielkanocny stół a także na każdą inną okazję. Przygotowuje się ją bardzo szybko a znika również tak samo. Czuć w niej wiosnę!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 599
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 784
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 299
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 599
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 784
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 299
Składniki
Wymieszałam w misce pokrojoną w dużą kostkę rzodkiewkę, kukurydzę, ryż, porwane drobno liście sałaty, pokrojony w kostkę ogórek, 2 łyżki szczypiorku, 1 łyżkę koperku. W kubeczku wymieszałam 3 łyżki majonezu z 1 łyżką jogurtu i dosypałam 1/3 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego. Wymieszałam tak przygotowany sos z sałatką.
W salaterce ułożyłam przy ściankach salaterki pokrojone w plastry jajka i łyżką nałożyłam sałatkę tak żeby nie naruszyć jajka a sałatka przycisnęła je do naczynia. Na wierzch sałatki ułożyłam jajka pokrojone w plastry co mi pozostały z wykładania ścianek salaterki i dodatkowo posypałam szczypiorkiem.
Notatki: * miałam ogórek szklarniowy, jeśli mamy ogórek gruntowy to są potrzebne 2 sztuki * zamiast ryżu można użyć makaronu ryżowego